Moody’s, İstanbul’da Türkiye’nin kredi görünümünü masaya yatıracak: Şimşek konuşacak
Moody’s, 23 Eylül’de İstanbul’da düzenleyeceği etkinlikte Türkiye ekonomisinin dezenflasyon süreci, makroekonomik istikrar, kredi görünümü ve finansman koşullarını ele alacak. Etkinliğin açılış konuşmasını Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapacak.
Moody’s analistleri, üst düzey banka yöneticileri ve yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirilecek toplantıda, Türkiye’nin kredi görünümünü şekillendiren temel gelişmeler değerlendirilecek.
Gündemde bankalar, şirketler ve enerji yatırımları var
Etkinlikte, Türkiye’nin ekonomik görünümü ve politika gündeminin yanı sıra küresel ekonomide artan parçalanmanın kredi dinamiklerine etkisi ele alınacak.
Program kapsamında bankacılık sektöründe sermaye yapısı, fonlama ve kârlılık görünümü, şirketler tarafında ise ihracatçıların rekabet gücü ile yeniden finansman riskleri masaya yatırılacak.
Ayrıca enerji güvenliği ve proje finansmanı, sürdürülebilir finansman uygulamaları ile Türkiye’nin önümüzdeki dönemde karşı karşıya olduğu riskler ve fırsatlar da oturumların ana başlıkları arasında yer alacak.
Moody’s, etkinliğin Türkiye kredi piyasalarında faaliyet gösteren üst düzey karar alıcılara yönelik olduğunu belirtirken, katılımın kontenjanla sınırlı olduğunu duyurdu.
