Tarım

Bakan Yumaklı’dan 6 ilde daha hayvan pazarı müjdesi

Bakan Yumaklı’dan 6 ilde daha hayvan pazarı müjdesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şap hastalığının yeni serotipi nedeniyle kapatılan hayvan pazarlarının yeniden faaliyete geçtiğini duyurdu. Son olarak Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Artvin’de hayvan pazarları yeniden açıldı.

ŞAP HASTALIĞINA KARŞI HIZLI MÜDAHALE

Bakan Yumaklı, SAT-1 serotipinin 60 yıl aradan sonra Türkiye’de görülmesinin ardından bakanlık ekiplerinin hızla harekete geçtiğini belirtti. Şap Enstitüsü tarafından kısa sürede etkili bir aşının üretildiğini söyleyen Yumaklı, aşılama çalışmaları sayesinde hastalığın yayılımının büyük ölçüde durdurulduğunu vurguladı.

44 İLDE PAZARLAR AKTİF, SIRA 81 İLE GELİYOR

Hakkari’den Edirne’ye, Çorum’dan Bursa’ya kadar birçok ilde pazarların açıldığını hatırlatan Yumaklı, son gelişmeyle birlikte toplamda 44 ilde hayvan pazarlarının aktif hale geldiğini ifade etti. Yakın zamanda 81 ilin tamamında hayvan pazarlarının faaliyete geçeceğini açıkladı.

VETERİNERLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASI

Yumaklı, aşılama seferberliğinde görev yapan veteriner hekimlere teşekkür ederek, “Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışan hekimlerimiz sayesinde üreticimiz önümüzdeki günlerde daha rahat edecek” dedi. Bakan, hem hayvan sağlığının hem de üreticinin emeğinin korunması için çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar