İslam Memiş'ten altın alacaklara kritik uyarı: Gram altında gerileme: kalıcı mı, geçici mi?
Son günlerde altın fiyatlarında gözlemlenen dalgalanmalar, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Geçtiğimiz hafta gram altının 4000 liranın altına inmesi, yatırımcılarda tedirginlik yaratmıştı. Ancak, bugünkü yükseliş trendi, altın piyasasında yeni bir hareketlilik dalgasını başlattı. Peki, bu dalgalanmalar ne anlama geliyor ve yatırımcılar nasıl bir strateji izlemeli? Finans dünyasının tanınmış isimlerinden İslam Memiş, altın yatırımcıları için önemli uyarılarda bulundu.
YATIRIMCILAR DİKKAT: ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞTE
Dünyadaki siyasi uzlaşmaların ardından yatırımcıların risk iştahı artarken, altın fiyatlarındaki dalgalanma sürüyor. Geçtiğimiz günlerde 4000 liranın altına düşen gram altın, bugün tekrar yükselişe geçti.
Finans Analisti İslam Memiş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, gram altının 3.965 liraya kadar gerilediğini ancak sonrasında 4.147 liraya yükseldiğini belirtti. Memiş, önümüzdeki hafta 4.200 seviyesinin test edilebileceğini ve düşüşlerin kalıcı olmadığını vurguladı.
"Direnç seviyeleri test edildikten sonra tekrar bir düşüş yaşanacak. O gün elinde parası olanlar alım yapabilir ama ben elimdeki altını satmazdım," diyen Memiş, ons altının ise 3.120 dolardan 3.252 dolara yükseldiğini ifade etti.
GRAM ALTIN DÜŞÜŞTE, ANCAK KALICI DEĞİL!
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına çarpıcı bir mesaj verdi. Gram altının 3.965 TL seviyelerine kadar gerilemesini "beklenen fırsat" olarak nitelendiren Memiş, bu düşüşlerin uzun süreli olmayacağını belirtti. "Bu seviyelerden alım yapıyoruz ve yılın ikinci yarısında ciddi kazançlar bekliyoruz," diyen uzman, yatırımcıları harekete geçmeye çağırdı.
Ons ve gram altındaki bu gerilemenin geçici olduğunu ifade eden Memiş, piyasalardaki dalgalanmanın fırsat yaratabileceğini vurguladı. "Fırsatı kaçırmayın," diyen uzman, özellikle bu seviyelerin altın almak için önemli bir eşik olduğuna dikkat çekti. Altın yatırımcılarının temkinli ama cesur adımlar atması gerektiğini söyleyen Memiş, yıl sonuna doğru altının yeniden yükselişe geçeceğini öngörüyor.
GRAM ALTINDA GERİLEME: KALICI MI, GEÇİCİ Mİ?
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altındaki düşüşü fırsata çevirmek isteyen yatırımcılara seslendi. Gram altının 3.965 TL seviyelerine kadar gerilemesini "yatırımcılar için altın bir fırsat" olarak değerlendiren Memiş, bu düşüşlerin kalıcı olmadığını belirtti.
"Bu seviyeler, yılın ikinci yarısında büyük kazançların başlangıç noktası olabilir," diyen uzman, yatırımcıları cesur adımlar atmaya davet etti. Memiş, piyasadaki dalgalanmaların stratejik bir şekilde değerlendirildiğinde ciddi getiriler sağlayabileceğini ifade etti.
YIL SONUNA DİKKAT: ALTIN YENİDEN YÜKSELİŞTE
Memiş’e göre, gram ve ons altında yaşanan bu gerileme, yatırımcılar için önemli bir eşik. "Fırsatı kaçırmayın," diyerek uyarıda bulunan uzman, yıl sonuna doğru altın fiyatlarında ciddi bir yükseliş beklediğini vurguladı. Altın yatırımcılarının bu süreçte hem temkinli hem de kararlı adımlar atması gerektiğini söyleyen Memiş, piyasalardaki dalgalanmanın doğru değerlendirildiğinde büyük kazançlar sağlayabileceğini belirtti.