BIST 100'de yeni zirveler görülecek mi? Ünlü stratejistten faiz kararı sonrası çarpıcı borsa tahmini
Merkez Bankasının politika faizini 46’ya çıkarmasının ardından Borsa İstanbul’daki BIST 100 endeksi beklenilenin aksine yukarı yönlü tepki verdi. Bu durum yatırımcılarda soru işaretlerini artırdı. Peki, BIST 100 endeksinde ralli olacak mı, hangi bant aralığında hareket edecek? Stratejist Ali Acer, kritik değerlendirmelerde bulundu.
Son haftalarda Trump tarifeleri nedeniyle küresel piyasalardaki çalkantılar, Borsa İstanbul’daki BIST 100 endeksinin düşmesine neden olmuştu. Ardından dün Merkez Bankasının politika faizini 46’ya çıkarması sonrasında BIST 100 endeksi düşüş beklentilerinin aksine yukarı yönlü tepki verdi. Bu durum yatırımcılarda soru işaretlerini artırırken, EKOTÜK TV’de Stratejist Ali Acer, BIST 100’ün yönü ile ilgili kritik bilgileri paylaştı.
"6 AY DAHA GÖRMEYECEĞİZ"
Acer, BIST 100’ün yönüne ilişkin şunları söyledi: “Faizlerin artırımı sonrasında BIST 100’de yüzde 10-15’lik bir bantta dalgalanmalar olacak. Artık yurt dışından yaptırımlarda bir esneme olmadığı, Halkbank davasından olumlu bir sonuç çıkmadığı ya da Avrupa tarafından olumlu haberler gelmediği sürece testere hareketleri devam edecektir. Borsa’da yeni zirveleri göremeyeceğimiz 6 ay daha olacak."
"BIST 100’DE TESTERE HAREKETİNE GİRDİK"
“Kısa vadede ciddi ve olumlu gelişmeler olmadığı sürece faiz indirimleri gündeme gelmeyecektir” uyarısında bulunan Acer, son zamanlarda meydana gelen zirai donun enflasyon fiyatlarına da olumsuz etkileyeceğinin altını çizerek “Borsa tarafında kısa vadeli yükselişler olsa da testere hareketlerinin olduğu bir sürece girdik” dedi.
BIST 100 YATIRIMCISI NE YAPMALI?
“Yatırımcı parasının yüzde 50’si ile trade edebilirse bir miktar zarardan kurtulabilir” ifadelerini kullanan Acer, yatırımcılara şu önerilerde bulundu: “Faiz indirimi olana kadar testere hareketleri görebilecektir. BIST 100’de dalgalanmalar 9200 ile 9660 bandında yaşanabilir. Geniş bantta yukarıda 9840 ile aşağıda 8900’ler var. Bu aralık dışına çıkılmadıkça testere hareketi devam eder. Bu aralığın dışına çıkmak için önemli haber akışı gerekmektedir. 9200’ler kırılırsa 8900’e kadar geri çekilme olabilir.”