BIST 30 vadelileri bayram arifesinde yatay başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Haziran vadeli BIST 30 endeks kontratı, haftanın son işlem gününe hafif satıcılı başladı. Sözleşme, güne %0,19 düşüşle 10.684 puandan giriş yaptı.
Hafta başında gelen güçlü alımların etkisiyle kısa vadeli düşüş trendini kıran sözleşme, dün de yatay açılışın ardından yeniden güç kazanan alımlarla yukarı yönlü seyrini sürdürmüştü.
Ata Yatırım tarafından yayımlanan sabah bülteninde, son iki günde artan tepki alımlarının sözleşmede yukarı yönlü momentumu desteklediği belirtilirken, kısa vadeli teknik göstergelerdeki pozitif görünümün sürdüğü aktarıldı.
Analizde, “Bayram öncesindeki bu yarım işlem gününde yatay bir başlangıç beklediğimiz sözleşmede, 22 günlük hareketli ortalama olan 10.680 seviyesinin üzerinde kalındığı sürece mevcut uzun pozisyonların korunması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verildi.
Yukarı yönlü hareketin devam etmesi halinde ise 10.985 ve 11.310 seviyelerinin kısa vadeli direnç noktaları olarak izlenmeye devam edeceği vurgulandı.





