Gelecek hafta piyasaları yoğun bir gündem bekliyor

Ekonomik veri akışının yoğun geçtiği haftaların ardından, Temmuz ayının ilk tam haftasında piyasalarda görece daha hafif bir gündem öne çıkıyor. Türkiye’de sanayi üretimi ve ödemeler dengesi izlenirken, uluslararası piyasalarda Fed tutanakları merakla bekleniyor.
TÜRKİYE'DE SANAYİ, PERAKENDE VE İHRACAT İKLİMİ ÖN PLANDA
Yurt içinde İSO Türkiye İhracat İklim Endeksi, inşaat maliyetleri, ciro endeksleri ve perakende satış verileri dikkatle takip edilecek. Ödemeler dengesi ve TCMB'nin haftalık bültenleri de gündemdeki yerini alacak.
FED TUTANAKLARI KÜRESEL PİYASALARIN ODAĞINDA
ABD Merkez Bankası’nın son toplantısına dair yayımlanacak FOMC tutanakları, yatırımcıların faiz beklentilerini yeniden şekillendirebilir.
AVRUPA VE ASYA CEPHESİNDE YOĞUN VERİ GÜNDEMİ
Almanya, İngiltere, Çin ve Japonya’dan gelecek büyüme, dış ticaret ve sanayi verileri, küresel ekonomiye dair sinyaller açısından yakından izlenecek.
MERKEZ BANKASI KARARLARI KRİTİK ÖNEMDE
Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Sırbistan, Meksika, Mısır ve Peru merkez bankalarının faiz toplantıları haftanın kritik başlıkları arasında yer alıyor.
GÜNLÜK TAKVİM
7 TEMMUZ PAZARTESİ
Türkiye'de Hazine'nin Haziran ayı nakit dengesi rakamları saat 17.30'da duyurulacak.
Japonya haftaya reel ücret verisi ve öncü göstergeler endeksiyle başlayacak. BoJ’un "Bölgesel Ekonomik Görünüm" raporu sabah saatlerinde açıklanacak.
Almanya’nın Mayıs ayı sanayi üretimi ve İngiltere'den konut fiyatları sabah saatlerinde izlenecek.
Çin’in döviz rezervleri ve Euro Bölgesi'nin yatırımcı güven endeksi ile perakende satış verileri de öne çıkıyor.
İsrail Merkez Bankası'nın faiz kararı saat 16.00’da açıklanacak. Akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı'nın Japonya ziyareti ve Brezilya’nın IGP-DI enflasyon verisi gündemde olacak.
8 TEMMUZ SALI
TÜİK, Haziran ayında finansal yatırım araçlarının reel getirilerini saat 10.00’da duyuracak. Aynı saatte İSO İhracat İklim Endeksi ve Ticaret Bakanlığı’nın dış ticaret beklenti anketi yayımlanacak.
Hazine’nin iç borç çevirme verileri ise 17.30’da takip edilecek.
Yurt dışında Avustralya Merkez Bankası faiz kararı, Japonya’nın cari işlemler dengesi, Almanya’nın ticaret verileri ve Fransa’nın dış ticaret rakamları ön planda.
ABD’den küçük işletmeler anketi, tüketici kredileri ve API petrol stokları, Kanada’dan ise IVEY PMI verileri açıklanacak.
9 TEMMUZ ÇARŞAMBA
TÜİK’in yayımlayacağı “Dünya Nüfus Günü” özel bülteni yurt içi gündemde yer alıyor.
Çin’de tüketici ve üretici fiyat endeksleri ile Yeni Zelanda Merkez Bankası’nın faiz kararı sabahın ilk saatlerinde izlenecek.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane’in para politikası sunumu, ABD’den toptan stok ve petrol verileri, ve Fed’in FOMC toplantı tutanakları akşam saatlerinde piyasaların radarında olacak.
10 TEMMUZ PERŞEMBE
TÜİK, Mayıs ayı sanayi üretimi ile inşaat maliyet endeksini saat 10.00'da yayımlayacak. Ardından BDDK ve TCMB’nin haftalık sektör ve para istatistikleri açıklanacak.
Yurt dışında Japonya, Güney Kore, İtalya ve Güney Afrika’dan gelen üretim verileri, ayrıca Brezilya ve Meksika'dan enflasyon ve faiz toplantı tutanakları izlenecek.
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları, doğalgaz stokları ve 30 yıllık tahvil ihalesi, İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin konuşmaları ve Mısır Merkez Bankası’nın faiz kararı öne çıkıyor.
11 TEMMUZ CUMA
TCMB, Mayıs ayı ödemeler dengesi raporunu saat 10.00'da açıklayacak. Aynı saatte TÜİK, perakende satış hacmi, dış ticaret endeksleri ve ciro verilerini yayımlayacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, konaklama istatistiklerini saat 11.00'de paylaşacak.
Yurt dışında ise İngiltere’den GSYH, sanayi ve hizmet üretimi, Almanya ve Fransa’dan nihai TÜFE verileri ekranlara düşecek.
Kanada, Meksika, Brezilya ve Japonya’dan gelecek sanayi ve istihdam verileriyle haftalık takvim tamamlanacak.





