SPK'dan iki halka arza onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İntetra Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri AŞ ile Bakırcı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin halka arzına onay verdi.
SPK bültenine göre, İntetra Teknoloji ve Bilişim Hizmetleri AŞ'nin sermayesi 130 milyon liradan 160 milyon liraya çıkarılacak. Sermaye artırımı kapsamında 30 milyon lira nominal değerli pay halka arz edilecek. Şirket ayrıca 10 milyon lira nominal değerli mevcut pay satışı gerçekleştirecek.
Böylece İntetra Teknoloji'nin halka arzında toplam 40 milyon lira nominal değerli pay satışa sunulacak. Halka arzda pay başına satış fiyatı 53,60 lira olarak belirlendi. Bu fiyat üzerinden halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,14 milyar lira olacak.
Bakırcı GYO'da 167 milyon liralık sermaye artırımı
Bakırcı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin mevcut 501 milyon liralık sermayesi ise halka arz kapsamında 668 milyon liraya yükseltilecek.
Şirketin 167 milyon lira nominal değerli payı sermaye artırımı yoluyla halka arz edilecek. Pay başına satış fiyatı 12,93 lira olarak belirlendi.
Bu fiyat üzerinden Bakırcı GYO'nun halka arz büyüklüğü yaklaşık 2,16 milyar lira olacak.
İki şirketin toplam halka arz büyüklüğü yaklaşık 4,30 milyar liraya ulaşacak.





