Dünya Borsaları

Pentagon’dan savunma şirketlerine üretimi hızlandırma çağrısı

Pentagon’dan savunma şirketlerine üretimi hızlandırma çağrısı

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), İran’a yönelik saldırılar nedeniyle azalan mühimmat stoklarını güçlendirmek amacıyla savunma sanayisi şirketlerinden silah üretimi ve teslimat süreçlerini hızlandırmalarını istediği bildirildi.

The Washington Post’un ulaştığı Pentagon belgesine göre ABD Savunma Bakan Yardımcısı Steve Feinberg, savunma sanayisi şirketlerinin yöneticilerine gönderdiği yazıda kritik askeri sistemlerin üretim kapasitesinin artırılması talebinde bulundu.

Feinberg, şirketlerden “çok daha hızlı ve agresif teslimat takvimleri” hazırlamalarını veya kritik askeri kabiliyetlerin üretimini artırmaya yönelik planlarını 21 gün içinde Pentagon’a sunmalarını istedi.

Mevcut geliştirme ve üretim sürelerinin yeterli olmadığını belirten Feinberg, programların önemli ölçüde hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Şirketlerden üretim kapasitesini artıracak yatırımların yanı sıra tesislerin genişletilmesine yönelik somut planlar da talep edildi.

İran savaşı mühimmat stoklarını azalttı

ABD’nin İran’la savaşın ilk ayında 850’den fazla Tomahawk füzesi, 1000’den fazla Patriot ve THAAD sistemi mühimmatı ile 1300’den fazla taktik balistik füze kullandığı belirtiliyor.

Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nin (CSIS) analizine göre savaş öncesinde yaklaşık 2 bin 200 olan küresel Patriot füzesi stokunun 827’nin altına, 452 olan THAAD füzesi stokunun ise 278’in altına gerilediği tahmin ediliyor.

Pentagon, kritik mühimmat stoklarını yeniden güçlendirmek amacıyla üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarını daha önce de hızlandırmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı nisanda, kritik füze bileşenlerinin üretim kapasitesini üç katına çıkarmak amacıyla Boeing ve Lockheed Martin ile çerçeve anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar