Carney ve Trump ticaret anlaşmasının çerçevesini görüştü
Kanada Başbakanı Carney, Trump ile ticaret anlaşmasına ilişkin yapıcı temasları sürdürdüklerini, ekiplerin gelecek haftalarda sonuç için çalışacağını açıkladı.

Kanada Başbakanı Mark Carney ile ABD Başkanı Donald Trump, iki ülke arasındaki ticaretin geleceğini telefon görüşmesinde ele aldı.
Carney, X hesabından yaptığı açıklamada, Trump ile “iyi” bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Temasın, karşılıklı fayda sağlayacak bir ticaret anlaşmasının ana hatlarına ilişkin önceki yapıcı görüşmelerin devamı olduğunu ifade etti.
İstihdam ve satın alma gücü vurgusu
Carney, hedeflenen anlaşmanın çalışanlar için istihdam oluşturmasını ve ailelerin satın alma gücünü artırmasını amaçladıklarını kaydetti. Anlaşmanın Kanada’nın dillerine, kültürüne ve egemenliğine tam anlamıyla saygı göstermesi gerektiğini vurguladı.
Kanada Başbakanı, iki ülkenin ekiplerinin gelecek haftalarda sonuç elde etmek için çalışacağını bildirdi.
Tarife anlaşmazlıkları sürüyor
ABD ile Kanada arasında, özellikle Trump’ın ikinci başkanlık döneminde, gümrük tarifeleri ve ticaret politikaları nedeniyle gerilim artmıştı.
Carney, 27 Ekim’deki açıklamasında ABD’nin Kanada’nın “kırmızı çizgilerini” kabul etmesi halinde anlaşmaya varma ihtimalinin arttığını söylemişti.
Trump ise Michigan’daki seçim konuşmasında Kanada ile ticaret meselesinin yakında çözüme kavuşturulacağını belirtmişti.





