Ekonomi

Endonezya ile Çin, ekonomik iş birliğini dört yeni anlaşmayla güçlendirdi

Endonezya ile Çin, ekonomik iş birliğini dört yeni anlaşmayla güçlendirdi

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ile Çin Başbakanı Li Çiang, Cakarta’da gerçekleşen resmi görüşmelerin ardından ticaret, yatırım, sağlık ve tarım alanlarını kapsayan dört mutabakat zaptı imzaladı. Liderler, küresel ekonomik işbirliği ve dayanışma mesajları verdi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Prabowo Subianto ve Çin Başbakanı Li Çiang, başkent Cakarta’daki Merdeka Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşme sonucunda taraflar; ticaret, yatırım, sağlık ve tarım başta olmak üzere ekonomik ilişkileri derinleştirecek dört mutabakat zaptı üzerinde anlaştı.

Prabowo: "İlişkiler, ortak insani değerler temelinde güçlenmeli"

Görüşme sonrası düzenlenen ortak etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Prabowo, iki ülke arasında artan ekonomik işbirliğini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Prabowo, "Endonezya ile Çin arasındaki ilişkiler, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda ortak insani değerler ve küresel dayanışma temelinde daha da güçlendirilmeli" dedi.

Çin'in Filistin meselesine yaklaşımını da değerlendiren Prabowo, "Bugüne kadar Çinli liderlerin Filistin halkının yanında durduğunu gördük. Bu, gerçekten gurur duyduğumuz bir tutumdur," ifadelerini kullandı.

Li: "Tek taraflılık ve korumacılık yükselişte"

Çin Başbakanı Li Çiang ise konuşmasında, mevcut küresel ekonomik düzende çok taraflılık yerine giderek artan tek taraflı uygulamalara dikkat çekerek, "Tek taraflılık ve korumacılık yükseliyor, zorba davranışlar artıyor" uyarısında bulundu.

Li, uluslararası ilişkilerde barışçıl çözümlerin önemine vurgu yaparak, "Ülkeler, aralarındaki farklılıkları diyalog ve barışçıl yollarla çözmeli. Karşılıklı saygı ve işbirliği, küresel istikrarın temelidir" dedi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar