Hazine, bugün gerçekleştirdiği devlet tahvili ihalesinde 40 milyar 438,3 milyon lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün gerçekleştirdiği devlet tahvili ihalesinde toplamda 40 milyar 438,3 milyon lira borçlanmaya gitti. İhalede, 4 yıl (1029 gün) vadeli ve 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF'e endeksli devlet tahvili yeniden ihraç edildi.
Faiz Oranı ve İhale Verileri
İhalede, dönemsel faiz oranı yüzde 12,51 olarak belirlendi. Nominal teklifin 75 milyar 514,3 milyon lira olduğu ihalede, nominal satış 20 milyar 501,3 milyon lira, net satış ise 22 milyar 438,3 milyon lira olarak kaydedildi.
Kamudan ve Piyasadan Gelen Talepler
Kamudan gelen 3 milyar liralık teklifin tamamı karşılanırken, piyasa yapıcılarından 30 milyar 401 milyon liralık teklif alındı ve bu kesime 15 milyar liralık satış yapıldı.
Hazine, 40,4 Milyar Lira Borçlanmış Oldu
Hazine, bu devlet tahvili ihalesiyle toplamda 40 milyar 438,3 milyon lira borçlanmış oldu. Bu borçlanma, kamu finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yapılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.





