Ekonomi

SGK’dan kadın istihdamına destek: EDUCARE II Projesi’nde destek artışı

SGK’dan kadın istihdamına destek: EDUCARE II Projesi’nde destek artışı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla gerçekleştirilen "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nde (EDUCARE II), kadınların istihdamını artırmaya yönelik önemli bir adım attı. Proje kapsamında, kadınların çocuk bakıcılarını eğitilmiş ve sertifikalı kişilerden seçmelerini teşvik etmek amacıyla verilen destek tutarı, 325 eurodan 510 euroya yükseltildi.

Proje ile 7 Bin Kadın İstihdama Katılacak

Ankara, İstanbul ve İzmir’de 4/a (SSK) sigortalısı olarak çalışan ve 0-36 aylık çocuğu olan annelere, çocuk bakımı için eğitimli bakıcı çalıştırdıkları takdirde aylık maddi destek veriliyor. Projeyle, toplamda her ay 3.500 anne ve 3.500 bakıcı olmak üzere 7.000 kadının istihdamda kalması hedefleniyor. Proje, toplamda 15,3 milyon euro bütçeyle sürdürülüyor.

Yarı Zamanlı Çalışan Anneler de Destekleniyor

Yarı zamanlı çalışan anneler de bu projeden faydalanabiliyor. Başvurular, kolay erişim için e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bakan Işıkhan: "Kadınların Kayıtlı İstihdamını Desteklemeye Devam Ediyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, projenin önemine dikkat çekerek, kadınların kayıtlı istihdama katılmalarını sağlamak adına başlattıkları EDUCARE II ve diğer projelerin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirtti. Bakan Işıkhan, "Kadınların iş gücüne katılımını teşvik etmek için her türlü desteği sağlıyoruz. EDUCARE II ile anneleri ve çocukları desteklerken, eğitimli bakıcı istihdamını da teşvik ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar