TCMB'den hanehalkı anketi: 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 2,05 puan azaldı

Hanehalkının 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 2,05 puan azaldı.
TCMB Hanehalkı anketine ilişkin açıklama şöyle:
Hanehalkının 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 2,05 puan azalarak yüzde 49,51 seviyesinde gerçekleşmiştir. Demografik kırılımlara göre enflasyon beklentileri ise Tablo 1'de yer almaktadır.
Gelecek 12 ay sonunda konut fiyatlarındaki artış beklentisi bir önceki aya göre 1,28 puan azalarak yüzde 33,95 olmuştur.
12 ay sonrası ABD Dolar kuru beklentisi bir önceki aya göre 0,41 TL artarak 52,53 TL olarak gerçekleşmiştir
Katılımcıların yatırım tercihleri değerlendirildiğinde, ilk sırada yer alan "altın alırım" diyen katılımcıların oranı, bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 48,3 olmuştur. ikinci sırada yer alan "ev/dükkan/arsa vb. alırım" diyen katılımcıların oranı bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 33,2 olarak gerçekleşmiştir.





