Trump: Çin ile olan anlaşmamız bazı kritik sektörleri kapsamıyor

ABD Başkanı Donald Trump, İsviçre’de gerçekleştirilen ticaret görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, Çin ile yapılan yeni anlaşmanın önemli bir diplomatik adım olduğunu belirtti ancak bazı kilit sektörlerin bu anlaşmanın dışında kaldığını vurguladı.
Trump, anlaşmanın ABD-Çin ilişkilerinin “tamamen sıfırlanması” anlamına geldiğini söyledi ve bunu "çok iyi bir anlaşma" olarak nitelendirdi. Ancak otomobiller, çelik, alüminyum ve ilaç gibi sektörlerin kapsam dışında bırakıldığını açıkladı. Bu sektörlerdeki yüksek gümrük vergilerinin hâlâ yürürlükte olduğu belirtildi.
Xi ile Yeni Görüşme Sinyali
Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile hafta sonu yeni bir görüşme yapabileceğini belirtti. Ayrıca Trump, İsviçre’deki temasların dostane geçtiğini ve Çin’e zarar vermek istemediğini ifade etti.





