Türkiye fındık ihracatının üçte biri Trabzon'dan karşılandı

Türkiye'nin ocak-haziran 2025 dönemindeki fındık ihracatının önemli bir kısmı, Trabzon'daki firmalar tarafından gerçekleştirildi. Bu dönemde ülkenin toplam fındık ihracatının değerde yüzde 33'ü Trabzon'dan yapıldı.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Fındık ve Fındık Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, yazılı açıklamasında, Türkiye genelinde 6 aylık dönemde yaklaşık 143 bin ton fındık ihraç edildiğini ve bu satışlardan 1 milyar 182 milyon doları aşkın gelir elde edildiğini belirtti.
Trabzon ise bu dönemde 44 bin 492 ton fındık ihraç ederek 391 milyon 515 bin dolar gelir sağladı. Cirav, bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında, Trabzon'un fındık ihracat miktarında yüzde 2, değerde ise yüzde 5 artış yaşadığını vurguladı. Bu rakamlarla Trabzon, fındık ihracatında Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı.





