Enerji

Enerji Bakanı Bayraktar’dan rekor açıklaması

Enerji Bakanı Bayraktar’dan rekor açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin elektrik üretiminde hem günlük hem de aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu.

GÜNLÜK VE AYLIK ÜRETİMDE TARİHİ ZİRVE

Bakan Bayraktar’ın X hesabından yaptığı açıklamaya göre, 29 Temmuz’da elektrik üretimi 1 milyon 250 bin MWh seviyesine çıktı. Bu rakam, Türkiye’nin enerji tarihinde ulaşılan en yüksek günlük üretim olarak kayda geçti.

Aylık bazda da rekor kırıldığını belirten Bayraktar, Temmuz ayında toplam elektrik üretiminin 36,7 milyar kWh’ye yükseldiğini ve bunun tüm zamanların en yüksek aylık üretim seviyesi olduğunu vurguladı.

[related_post id="101552" title="Elektrik üretiminde tarihi rekor: Günlük 1,25 milyon MWh"]

YERLİ VE YENİLENEBİLİRİN PAYI YÜZDE 60

Bayraktar, artan elektrik talebinin büyük bölümünün yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılandığını da açıkladı. Zirve talebin yüzde 60’ının yenilenebilir ve yerli kaynaklardan elde edildiğini belirten Bayraktar, “Enerji arz güvenliğimizi koruyarak milletimizin ihtiyacını yerli ve millî kaynaklarımızla karşılamayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar