Enerjide diplomasi trafiği: Bayraktar, Libya heyetini ağırladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Libya Ulusal Petrol ve Gaz Bakanı Khalifa Abdulsadek ile İstanbul’da önemli bir görüşme gerçekleştirdi.
İş birliği alanlarının başında petrol ve doğal gaz arama faaliyetleri geldi. Görüşmede iki ülke arasında enerji sektöründe atılabilecek adımlar masaya yatırıldı.
Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Hidrokarbon alanında somut ve karşılıklı faydaya dayalı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’nin enerji alanındaki birikimini Libya ile paylaşarak bölgesel iş birliğini güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE, ENERJİ DİPLOMASİSİNDE ETKİ ALANINI GENİŞLETİYOR
Bu görüşme, Türkiye’nin Afrika ve Akdeniz enerji diplomasisindeki etkinliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Her iki taraf da ortak projelerin hem ekonomik hem de stratejik anlamda önemine vurgu yaptı.





