Rusya'da akaryakıt sıkıntısı sürüyor: Matviyenko'dan "dramatize etmeyin" mesajı

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, ülkede yaşanan akaryakıt sıkıntısının sürdüğünü ancak sürecin abartılmaması gerektiğini belirtti. Hükümetin yakıt arzını dengelemek amacıyla çeşitli önlemler aldığını söyleyen Matviyenko, özellikle tarım sektörünün dizel yakıt ihtiyacının öncelikli gündem maddeleri arasında yer aldığını ifade etti.
Valentina Matviyenko, Rusya'da akaryakıt piyasasında sıkıntılar yaşandığını doğrularken, hükümetin sorunun çözümü için gerekli adımları attığını açıkladı.
Rusya akaryakıt piyasasında önlemler sürüyor
Moskova'da düzenlenen Federasyon Konseyi Genel Kurulu'nda konuşan Matviyenko, yakıt piyasasında yaşanan sorunların kontrol altına alınması için hükümetin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
Başkan Vladimir Putin'in tarım sektörüne yakıt tedariki konusunda ilgili kurumlarla toplantılar gerçekleştirdiğini belirten Matviyenko, Başbakan Yardımcısı Alexander Novak başkanlığındaki çalışma grubunun da piyasadaki gelişmeleri günlük olarak takip ettiğini kaydetti.
Tarım sektörü için yakıt tedariki öncelikli gündemde
Matviyenko, hasat döneminin aksamaması için çiftçilere dizel yakıt tedarikinin öncelikli olarak takip edildiğini ve ilgili kurumlara bu konuda talimat verildiğini bildirdi.
Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla petrol rafinerilerine yönelik saldırılarının ardından çok sayıda tesis bakım sürecine girerken, Rus hükümeti iç piyasadaki arzı korumak amacıyla dönem dönem satış ve ihracat kısıtlamaları uyguluyor.
Ülkede Moskova ve St. Petersburg'un da aralarında bulunduğu 40'tan fazla bölgede akaryakıt satışına yönelik çeşitli sınırlamalar yürürlükte bulunuyor.





