Etiket

ABD tahvil piyasası

10 haber

ABD tahvil faizleri yüzde 4,73'e çıktı: Yardeni'den "Paniğe gerek yok" mesajı

ABD tahvil faizleri yüzde 4,73'e çıktı: Yardeni'den "Paniğe gerek yok" mesajı

ABD tahvil piyasasında yükselen faizler ve büyüyen kamu borcu yakından izleniyor. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,73 seviyesine kadar yükseldi. Böylece faiz, son bir yılı aşkın dönemin zirvesine yaklaştı. Yardeni Research ise mevcut seviyelerin henüz panik gerektirmediğini bildirdi. Yardeni Research, ABD 10 yıllık tahvil faizinde yüzde 4-5 aralığını temel senaryo olarak korudu.

18.08.2026

ABD tahvil piyasasında ağustos rekoru: Satışlar 145,2 milyar dolara ulaştı

ABD tahvil piyasasında ağustos rekoru: Satışlar 145,2 milyar dolara ulaştı

ABD tahvil piyasasında yatırım yapılabilir seviyedeki şirketlerin borçlanma iştahı hız kesmedi. Ağustos ayındaki yüksek kaliteli tahvil ihracı yeni bir rekora ulaştı. Satışlar 17 Ağustos itibarıyla 145,2 milyar doları buldu. Böylece 2020 yılının ağustos rekoru geride bırakıldı. ABD'de yatırım yapılabilir seviyedeki tahvil satışları 145,2 milyar dolarla ağustos ayı rekorunu kırdı.

17.08.2026

Tahvil piyasaları Fed'e işaret etti: Faiz artışı beklentisi güç kazandı

Tahvil piyasaları Fed'e işaret etti: Faiz artışı beklentisi güç kazandı

ABD tahvil piyasalarında yatırımcılar, Fed'in enflasyonla mücadelede sıkı para politikası duruşunu sürdüreceği beklentisini güçlendirdi. Haziran ayında tüketici fiyatlarının 2020'den bu yana ilk kez aylık bazda gerilemesine rağmen tahvil piyasaları, enflasyon risklerinin tamamen ortadan kalkmadığını ve yıl sonuna kadar yeni bir faiz artışının gündemde kalabileceğini fiyatlamayı sürdürüyor.

20.07.2026

Fitch’ten Türk bankalarına övgü: Yatırımcı güveni yeniden artışta

Fitch’ten Türk bankalarına övgü: Yatırımcı güveni yeniden artışta

Fitch Ratings, Türk bankalarının Mart ayında yaşanan finansal dalgalanmanın ardından uluslararası borç piyasalarına geri dönüş yaparak yatırımcı güveninde belirgin bir toparlanma sağladığını açıkladı. Derecelendirme kuruluşuna göre bu gelişme, hem yurtiçi hem de küresel piyasalardaki dalgalanmalara rağmen yatırımcı iştahının güçlü kaldığını ve piyasaya erişimin sürdüğünü ortaya koyuyor.

15.08.2025