Cevdet Yılmaz: Vatandaşın refahını kalıcı olarak artıracağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, mayıs ayı enflasyon verilerinin ardından yaptığı değerlendirmede, uygulanan ekonomi programının sonuç vermeye devam ettiğini belirterek, enflasyondaki düşüş eğiliminin korunacağını ve vatandaşların alım gücünü kalıcı olarak artırmaya yönelik adımların sürdürüleceğini açıkladı.
Mayıs enflasyonunda yavaşlama dikkat çekti
Mayıs ayında tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 1,71 artarken, yıllık enflasyon yüzde 32,61 seviyesinde gerçekleşti. Yılmaz, aylık enflasyondaki yavaşlamanın dezenflasyon sürecinin güçlenerek devam ettiğine işaret ettiğini ifade etti.
Gıda fiyatlarındaki gerileme enflasyona destek verdi
Özellikle taze meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisiyle gıda fiyatlarının aylık bazda yüzde 0,5 gerilediğini belirten Yılmaz, bu gelişmenin enflasyon görünümüne olumlu katkı sağladığını vurguladı.
Yılmaz, mayıs ayında görülen enflasyon düşüşünün, önceki dönemde yaşanan fiyat artışlarının kalıcı bir eğilim oluşturmadığını ortaya koyduğunu ifade etti.
Refah artışı için çok yönlü ekonomi politikası uygulanıyor
Ekonomi yönetiminin para, maliye ve gelirler politikalarını koordinasyon içinde sürdürdüğünü kaydeden Yılmaz, gıda, konut, enerji ve lojistik alanlarında arzı artırmaya yönelik adımların da enflasyonla mücadeleyi desteklediğini belirtti.
Vatandaşların alım gücünü korumayı ve refah seviyesini kalıcı olarak yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, dezenflasyon sürecinin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.
Yılmaz, geçici fiyat şoklarının hane halkı bütçeleri üzerinde kalıcı baskı oluşturmaması için ilgili kurumların eşgüdüm içinde çalışmalarını sürdürdüğünü de sözlerine ekledi.
