Kripto

'Helal' kripto uyarısı: Yok olma riskleri var

'Helal' kripto uyarısı: Yok olma riskleri var

Türk yatırımcıların kripto paralara ilgisi ile işlem hacmi artarken, İslami kurallara uygun olduğu iddiasındaki "helal" kripto ürünler de piyasaya çıkmaya başlıyor. Uzmanlar, bu ürünlerin risklerine karşı uyarıda bulunarak, "Hacimleri düşük olduğunda yok olma riskleri var" diyor.

Türkiye kripto para işlem hacmi bakımından dünya sıralamasında ABD, Hindistan ve İngiltere'nin ardından dördüncü sırada yer alıyor. Blok zincir veri platformu Chainanalysis'in verilerine göre, Türkiye'de geçen yıl işlem hacmi 170 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Kripto parayı tercih eden birçok Türk yatırımcısı son yıllarda gündeme gelen ve henüz gelişme aşamasındaki "İslami şartlara uygun kripto para" olarak tanımlanan ürünler için cazip bir pazar niteliğinde.

Kripto para birimlerine yatırım yapmanın İslam inancına uygun olduğunu savunan blok zincir platformları yeni ürünlerle yatırımcıları çekmeye çalışıyor.

Kaynak: Ekonomim.com

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar