Piyasalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'sıkı para politikasına kalibrasyon' haberine açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'sıkı para politikasına kalibrasyon' haberine açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ekonomim Gazetesi'nde yayımlanan “Sıkı para politikasına ‘kalibrasyon’ hazırlığı” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumların doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu haberde “Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yakın reel sektör ve bankacılık kaynakları”na dayandırılan birtakım iddialara “kulis” adı altında yer verildiği ve bunların dezenformasyona dönüştürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Söz konusu haber, konunun doğrudan muhataplarına sorulmadan hazırlanmıştır” denildi.

“Yorumlar doğru değildir”

Bakanlık, özellikle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) uhdesinde bulunan para politikası araçları, döviz kuru politikası ile kredi büyüme limitlerine ilişkin konuların Bakanlıkla ilişkilendirildiğini belirtti.

Açıklamada, “Bu çerçevede ekonomi programında köklü değişiklik yapılacağı yönündeki yorumlar doğru değildir” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık, kamuoyunun yanlış yönlendirilmesine neden olabilecek, Bakanlık veya ilgili kurumlarca doğrulanmamış bu tür haberlere itibar edilmemesinin önem taşıdığını bildirdi.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar