Teknoloji

Nvidia CEO’su Huang: Yapay zekaya uyum sağlamak hayatta kalmanın yolu

Nvidia CEO’su Huang: Yapay zekaya uyum sağlamak hayatta kalmanın yolu

Nvidia’nın CEO’su Jensen Huang, Londra Teknoloji Haftası’nın açılışında yaptığı konuşmada, yapay zekânın olması gerekenden daha hızlı geliştiğini vurguladı.

Huang, bu teknolojik dönüşüme uyum sağlamanın artık bir zorunluluk olduğunu söyledi.

“Her sektör teknoloji sektörüne dönüşecek”

Yapay zekânın yalnızca bir teknoloji değil, aynı zamanda stratejik bir altyapı haline geldiğini belirten Huang, işletmelerin bu dönüşüme adapte olmaları gerektiğini vurguladı. Huang: “Yapay zekâ, büyük bir eşitleyici güç. Tüm sektörler teknoloji sektörüne evrilecek.” dedi.

İngiltere’ye altyapı uyarısı

Konuşmasında İngiltere’nin yapay zekâ araştırmacıları açısından güçlü bir konumda olduğunu kaydeden Huang, ülkenin bu potansiyeli tam kullanabilmesi için altyapı yatırımlarını artırması gerektiğini dile getirdi. Huang, İngiltere'nin bu alandaki yetenek havuzunu yatırım yoluyla büyüteceğini de ifade etti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar