Piyasalar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Tasfiyedeki fonlarda ödemeler cuma başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, tasfiyedeki fonlarda 1 milyon TL’ye kadar ödemelerin cuma günü İş Bankası ve Ziraat Bankası kanalıyla başlayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu: Tasfiyedeki fonlarda ödemeler cuma başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, olağanüstü tasfiye kapsamındaki yatırım fonlarında 1 milyon liraya kadar ödemelerin 30 Ekim Cuma günü başlayacağını duyurdu.

Yılmaz, ödemelerin Türkiye İş Bankası ve Ziraat Bankası kanalıyla gerçekleştirileceğini belirtti.

Öncelik para piyasası fonlarında

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) açıkladığı usul ve esaslara göre, ara ödemelere öncelikle unvanında “para piyasası” ibaresi bulunan yatırım fonlarından başlanacak.

Diğer fonlarda ise dağıtılabilir nakdin toplam ara ödeme yükümlülüğüne oranı en yüksek olan fondan başlanarak ödeme yapılacak.

Nakit yeterliyse nihai ödeme yapılabilecek

Fonların dağıtılabilir nakdinin yeterli olması halinde yatırımcılara ara ödeme yerine nihai ödeme yapılacak. Ara ödemeler, yatırımcıların katılma payları iade alınmadan gerçekleştirilecek.

SPK tarafından fonlarla birlikte hareket ettiği veya fonların iştirakiyle fiil işlediği tespit edilen kişi ve kurumlara tasfiye ve geri kazanım hesabından ödeme yapılmayacak.

Tasfiye işlemlerini iki banka yürütecek

Pusula Portföy ve Atlas Portföy fonlarının tasfiye işlemlerini Ziraat Bankası, Tera Portföy fonlarının tasfiyesini ise Türkiye İş Bankası yürütecek.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar