Borsa İstanbul güne yatay başladı: Gözler ECB Başkanı Lagarde’da
Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, haftanın ikinci işlem gününe hafif pozitif bir açılışla 10.487,41 puandan başladı. Dün güçlü alımların etkisiyle yükseliş kaydeden endeks, günü %2,70 artışla 10.484,39 puandan tamamlamıştı.
Açılışta, endeks önceki kapanışa göre 3,02 puanlık sınırlı bir artışla güne yatay seyirle başladı. Sektör bazında bakıldığında, metal eşya ve makine sektörü %0,81 ile en çok kazandıran grup olurken, turizm hisseleri %1,48 düşüşle güne zayıf başladı.
Bankacılık endeksi %0,10 artış kaydederken, holding hisselerinde %0,05 oranında sınırlı bir gerileme görüldü.
KÜRESEL PİYASALARDA İYİMSERLİK HAKİM
ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin azalması küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. Asya borsaları pozitif seyrederken, Avrupa piyasalarında da günün ilk saatlerinde alıcılı bir görünüm öne çıktı. Analistler, yatırımcıların gözünü bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarına çevirdiğini belirtiyor.
Lagarde’ın faiz politikası ve ekonomik görünüme dair vereceği mesajların, hem Euro Bölgesi piyasaları hem de gelişmekte olan ülke borsaları üzerinde etkili olabileceği değerlendiriliyor.
TEKNİK GÖRÜNÜM VE BEKLENEN SEVİYELER
Analistler, BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 puan seviyelerinin kısa vadeli direnç, 10.400 ve 10.300 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade ediyor.
Veri gündeminin yurt içinde sakin geçmesi beklenirken, yatırımcıların teknik göstergelere ve küresel piyasalardaki yön arayışına odaklanacağı öngörülüyor.
