Borsa İstanbul’dan kar tepkisi! Borsa güne nasıl başladı? Açılışta hangi hisseler öne çıktı?
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe hafif pozitif bir başlangıç yaptı. Açılışta endeks, önceki kapanışa göre %0,01 artışla 9.764 puan seviyesine yükseldi. Bankacılık ve holding endekslerinde de benzer şekilde yukarı yönlü hareketler gözlemlendi. Yatay seyirle başlayan endeks, ilk işlemlerde yönünü yukarı çevirdi.
Dün ise BIST 100 endeksi günü %1,55 düşüşle 9.763,67 puandan kapattı. Gün içinde en düşük 9.759,01, en yüksek 9.953,91 puan seviyeleri görüldü. Endeks dolar bazında ise 269,03 dolar seviyesinde bulunuyor.

Sektörel hareketler ve hisse performansları
Borsa İstanbul’da işlem gören 65 sektörel ve ulusal endeksin sadece 2’si günü yükselişle tamamlarken, 63 endeks değer kaybetti.
- En çok yükselen endeks: %3,14 artışla faktoring
- En çok düşen endeks: %3,27 kayıpla BIST Tekirdağ
BIST 100 endeksine dahil 100 hissenin 19’u değer kazanırken, 80’i değer kaybetti. İşlem hacimleri toplamı 119,3 milyar TL olarak gerçekleşirken, bu tutar Borsa İstanbul’un toplam işlem hacminin %78,82’sini oluşturdu.
Borsa İstanbul’da faktoring, iletişim ve ulaştırma güne en çok yükselişle başlayan endeksler oldu. Ticaret ise en çok düşüşle başlayan sektör endeksi oldu.
BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler
BIST 100’de ilk işlemlerde en çok yükselen 5 hisse şu şekilde:
- BERA
- TSPOR
- TTKOM
- PGSUS
- EUPWR
BIST 100’de güne en çok düşüşle başlayan 5 hisse ise şöyle sıralandı:
- BIMAS
- MPARK
- MGROS
- ASELS
- GESAN
Tüm hisseler arasında MARKA, VSNMD ve INVES güne en çok yükselişle başlayan hisseler oldu. Bugün işlemlere başlayan BALSU, 17,6 TL’den açıldıktan sonra 17,93 TL’ye kadar yükseldi, ancak devam eden işlemlerde açılış fiyatına geri döndü. BIST’te BIMAS ile birlikte MEGAP ve SNKRN payları, ilk saatte en çok düşen hisseler oldu.
Yurt içi döviz piyasasında dolar/TL %0,16 artışla 36,32, euro/TL ise yarım puan yükselişle 37,98 seviyesine ulaştı. Gram altın da %0,6 yükselişle güne başlarken rekor seviyesini 3.444 TL’ye taşıdı.
