Borsa

Borsa İstanbul’dan VERUS paylarına tedbir kararı

Borsa İstanbul’dan VERUS paylarına tedbir kararı

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Verusa Holding (VERUS) paylarına yönelik tedbir kararı aldı. VERUS payları 7 Eylül’den 6 Ekim seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan VBTS kapsamında VERUS.E paylarına tedbir uygulanacak.

Buna göre, VERUS payları 7 Eylül 2026 tarihli işlemlerden seans başından itibaren 6 Ekim 2026 tarihli işlemlerin seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazar veya platformun işlem kuralları, pazar değişimi ya da diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından bağımsız olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edecek.

SPK’nın 5 Aralık 2024 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul Pay Piyasası’nda yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında bulunan paylarda açığa satış yapılabiliyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar