Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil

cumhurbaşkanı erdoğan kripto yasası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil; yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

“Son dönemde bizi en çok zorlayan konunun ekonomi olduğu gerçektir. Türkiye’nin ihtiyacı faizi yükseltmek değil; yatırımı, istihdamı, üretimi, ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır.”

“Artık hiç kimsenin dövize ve altına yönelmesi için sebep kalmamıştır. Vatandaşlarımızı Türk lirası mevduat hesaplarına davet ediyorum. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine, kendi paralarına güvenmeleridir.

“Ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik. Mandacı iktisatçılar hala programı kötülemeye devam ediyor. Bizim ekonomi modelimizde, yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak. Bunların hasılasıyla da devlet kazanacak, bütçe kazanacak.”

“Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere ekonomi programımızın olumlu etkileri daha ileriye götürülecek.”