Haberler

TÜİK, KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

TÜİK, KORONAVİRÜS İLE İLGİLİ ALINAN TEDBİRLERİ AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), koronavirüs ile ilgili alınan tedbirleri açıkladı.

TÜİK'ten yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) ile mücadelede Türkiye İstatistik Kurumu çalışanlarının  sağlığı için gerekli tüm önlemler, hızlı ve koordineli bir şekilde  hayata geçirilmektedir.

Bu tedbirlerin yanı sıra, istatistik üretiminin aksamaması için kurumumuzun çalışma düzeninde ve istatistik üretim süreçlerinde de uluslararası normlara uygun olarak gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.
Bu kapsamda:
- Kamu sağlığı ve çalışanlarımız açısından risk oluşturmamak  amacıyla, hanehalkı ve işyerleri ile yüz yüze görüşme/anketle veri  derleme yönteminin Kurumumuzun çalışmalarında kullanımı geçici süreyle  durdurulmuştur.
- Yüz yüze görüşme yönteminin yerine Kurumumuzda halihazırda  kullanılmakta olan posta, e-posta, telefon, web üzerinden veri girişi  ve idari kayıt gibi diğer veri derleme yöntemlerinin kullanımına devam  edilecektir.
- Tüketici fiyatları, saha çalışmalarının yanı sıra yukarıda  sayılan tüm yöntemler kullanılarak derlenmeye devam edilecektir.

Koronavirüs (COVID-19) ile mücadele süreci Kurumumuz tarafından  azami hassasiyetle takip edilmekte olup, ihtiyaç olması halinde haber  bültenlerinin yayımlanmasında yapılacak tüm değişiklikler ayrıca  kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Son günlerde yaşanan bu zorlu sürecin ülkemize etkilerini daha iyi  gözlemleyebilmek ve gerekli önlemlerin isabetli bir şekilde  alınabilmesini temin etmek için istatistik üretim sürecinin  aksatılmadan devam ettirilmesinin gerekliliği kamuoyunun takdirindedir. Tüm paydaşlarımıza ve vatandaşlarımıza süreç boyunca  veri derleme ve istatistik üretimi süreçlerinde gösterecekleri  işbirliği ve destek için teşekkür deriz."

 

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar