Akdeniz'de ilginç kaza! ABD'nin dev uçak gemisi BESIKTAS-M ile çarpıştı

ABD'nin 4,5 milyar dolar maliyetli uçak gemisi USS Harry S. Truman, Akdeniz'de BESIKTAS-M adlı bir gemi ile çarpıştı. ABD Donanması, perşembe günü yaptığı açıklamada, Nimitz sınıfı uçak gemisi USS Harry S. Truman'ın Mısır yakınlarında Beşiktaş-M ticari gemisiyle çarpıştığını duyurdu.
Olay, çarşamba günü geç saatlerde yerel saatle 23.46'da (21.46GMT) Akdeniz'de Port Said'de meydana geldi.
ABD Altıncı Filo Kamu İşleri, çarpışmanın Truman'ı tehlikeye atmadığını, su baskını veya yaralanmalara dair herhangi bir rapor olmadığını doğruladı. "Tahrik tesisleri etkilenmedi ve güvenli ve istikrarlı bir durumda" dedi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Ana limanı Virginia, Norfolk olan Harry Truman, dünyanın en büyük savaş gemilerinden biri olup 333 metre (1.092 fit) uzunluğunda olup yaklaşık 90 uçağı barındırabiliyor.
Marine Traffic internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Panama bayraklı Beşiktaş-M tipi dökme yük gemisi, 188,5 metre uzunluğunda ve Port Said'den Romanya'nın Köstence kentine gidiyordu.


