Beyaz Saray: ABD Başkanı Biden, Fed Yönetim kurulu üyeliği için Michael Barr'ı aday gösterecek

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre ABD Başkanı Joe Biden, boş bulunan Fed Yönetim Kurulu üyeliği için eski Hazine Bakan Yardımcısı Michael Barr'ı aday gösterecek.
Michael Barr, Senato'nun onayını alarak bu göreve seçilmesi halinde Fed'in bankacılık sektörünün denetim, gözetiminden sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirilecek.
Biden yaptığı açıklamada, "Michael bu önemli pozisyona ekonomimiz ve ülke genelinde ailelerimiz için içinde bulunulan kritik zamanda gerekli olan uzmanlık ve deneyimi getirecek" dedi.
Biden'in bu pozisyon için daha önce aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, gerek Cumhuriyetçe senatörlerin gerekse Demokrat Parti üyesi bazı senatörlerin destek vermemesi nedeniyle adaylıktan çekilmişti.
Biden açıklamasında, Michael Barr'ın Fed Yönetim Kurulu'na atanması sürecinin çabuk şekilde ilerlemesi için senato Bankacılık Komitesi ile birlikte çalışacağını da vurguladı.


