Deprem bölgesinde borçların taksit ödeme süreleri uzatıldı
Depremden etkilenen bölgelerde yapılandırılmış borçların taksit ödeme süreleri uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde ilan edilen mücbir sebep hali, belirli mükellefler için 31 Mayıs 2025 tarihine kadar uzatılmıştı. Bu kapsamda, ilgili mükelleflerin yapılandırma taksitlerinin ödeme takvimi yeniden düzenlendi.
Yapılan düzenlemeye göre, mücbir sebep hali kapsamındaki borçlular, ilk taksit ödemelerini haziran ayında gerçekleştirecek. Sonraki taksitler ise aylık periyotlarla ödenecek şekilde planlandı.
Karar, depremden etkilenen vatandaşların mali yükümlülüklerini daha rahat bir şekilde yerine getirmelerine olanak tanımayı hedefliyor.
