Erdoğan’dan kritik davet: Yasama, yürütme ve yargı aynı masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin üç temel erkini temsil eden en üst düzey isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaya hazırlanıyor. Ankara’da gerçekleşecek bu özel akşam yemeği, Türkiye’nin anayasal kurumları arasındaki eşgüdüm ve kurumsal diyaloğun sembolik bir yansıması olarak değerlendiriliyor.
YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI AYNI MASADA
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek programda, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanları bir araya gelecek. Bu buluşma, devlet yönetiminde kurumlar arası uyum ve istişare kültürünün altını çizen önemli bir tablo ortaya koyuyor.
Yemeğe, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılması bekleniyor.
YARGI VE DENETİMİN ZİRVESİ DAVETLİ
Yargı erkinin en üst temsilcileri de programda yer alacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit ve Sayıştay Başkanı Metin Yener davetliler arasında bulunuyor.
Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Rıdvan Güleç ile Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Salih Tanrıkulu da toplantıya katılması öngörülen isimler arasında yer alıyor.
SİYASİ VE KURUMSAL MESAJLAR ÖN PLANDA
Devletin zirvesini aynı sofrada buluşturan bu davet, yalnızca bir akşam yemeği değil, aynı zamanda güçlü bir kurumsal birlik mesajı taşıyor.
Kulislerde, toplantının güncel hukuki ve idari başlıklar çerçevesinde karşılıklı değerlendirmelere zemin oluşturabileceği konuşuluyor.
Külliye’de gerçekleşecek bu buluşma, Türkiye’de kuvvetler ayrılığı ilkesinin kurumsal temsiline dair dikkat çekici bir fotoğraf sunacak.


