Haberler

GOOGLE'A 'VERİ GİZLİLİĞİ' SUÇLAMASI

GOOGLE'A 'VERİ GİZLİLİĞİ' SUÇLAMASI
Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, Google'ı hesaplarındaki kişisel bilgileri Google dışı web sitelerinde göz atma etkinlikleriyle birleştirmek için 2016 yılına ilişkin hamleleri konusunda açıkça onay almak veya tüketicileri uygun şekilde bilgilendirmemekle suçladı.
Google'ın birleşik verileri, kilit gelir kaynağı olan hedefli reklamcılığı artırmak için kullandığını ve tüketici gizlilik politikasındaki değişiklikleri açıkça belirtmediğini iddia etti.
Komisyon Başkanı Rod Sims, “Google'ın Google'a bağlı olmayan web sitelerindeki internet etkinlikleri dahil büyük miktarda kişisel bilgilerle yapmayı planladıkları konusunda kullanıcıları yanlış yönlendirdiğini düşünüyoruz.” dedi.
Yurt dışı ajansları gibi savunmalarını sürdüreceklerini ve internetin kullanıcılara fayda sağladığından emin olmak için platformların davranışlarını şekillendireceklerini de sözlerine ekledi.
Suçlama karşısında, sistemin isteğe bağlı olduğunu ve anlaşılması kolay bildirimlerle tüketici onayının alındığını açıklayan Google'ın sözcüsü; "Kullanıcı onay vermediği sürece ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili deneyimleri değişmez." diyerek, şirketin konumunu savundu.
Google, Haziran 2016'da "çerez" olarak bilinen verileri, reklam görüntüleme işi DoubleClick'ten kullanıcıların kişisel bilgileriyle birleştirmeyeceğini belirten gizlilik politikasının ifadesini değiştirmişti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar