Fed üyeleri Haziran toplantısında enflasyon korkuları ile daha büyük bir faiz artırımında hem fikir oldular
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) haziran ayı tutanakları, Fed üyelerinin enflasyon korkuları ile daha büyük bir faiz artırımında hem fikir olduklarını ortaya koydu.
Fed'in 14-15 Haziran toplantısına ilişkin bugün yayınladığı tutanaklarda, katılımcıların
enflasyon görünümünün kötüleştiğini değerlendirerek faiz artırımı hızının yükseltilmesine ihtiyaç olduğu kararına vardımları belirtildi. Tutanaklar, FOMC katılımcılarının Temmuz toplantısında 50 veya 75 baz puanlık artırımın uygun olacağını değerlendirdiklerini de ortaya koydu.
"Katılımcıların çoğu eğer Fed'in kararlılığı kamuoyu tarafından sorgulanır ise yüksek enflasyonun kemikleşmesi yönünde ciddi risk bulunduğunu değerlendirdiler" ifadelerinin yer aldığı tutanaklarda, "Katılımcıların çoğu eğer Fed'in kararlılığı kamuoyu tarafından sorgulanır ise yüksek enflasyonun kemikleşmesi yönünde ciddi risk bulunduğunu değerlendirdiler" denildi.
Federal Açık Piyasa Komitesi'nin yeni toplantısı 26-27 Temmuz tarihlerinde yapılacak.