Kocaeli’nde 6 Şubat Perşembe okullar tatil mi? 5 Şubat Kocaeli kar yağışı okullar tatil mi?
Kocaeli'de 6 Şubat Perşembe günü okulların tatil olup olmadığı konusu, öğrenciler ve veliler arasında merakla takip ediliyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, özellikle kentin yüksek kesimlerinde beyaz örtü oluşturdu.
Kocaeli'de 6 Şubat Perşembe günü okulların tatil olup olmadığı konusu, öğrenciler ve veliler arasında merakla takip ediliyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, özellikle kentin yüksek kesimlerinde beyaz örtü oluşturdu. Eğitim ve öğretimin bugün normal seyrinde devam ettiği kentte, kar yağışının ilerleyen saatlerde artma ihtimali nedeniyle gözler Kocaeli Valiliği'nden gelecek açıklamaya çevrildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bölgede kar yağışının gece saatlerinde de etkisini sürdürebileceği tahmin ediliyor. Bu durum, ulaşımda aksamalara ve olası risklere karşı önlem alınmasını gündeme getirdi. Öğrenciler, veliler ve eğitim camiası, Valilik tarafından yapılacak resmi bir açıklamayı bekliyor.
Kocaeli’nde dün akşam saatlerinde başlayan ve özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, kent genelinde beyaz örtü oluşturdu. Hava sıcaklığının 3 dereceye kadar düştüğü bölgede, kar yağışının devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlar karın keyfini çıkarırken, belediye ekipleri yolların açık kalması için yoğun çaba sarf ediyor.
VALİLİKTEN KAR TATİLİ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR
Kar yağışı sonrası özellikle öğrenci ve veliler, 6 Şubat Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda Kocaeli Valiliği’nden gelecek açıklamayı bekliyor. Ancak şu ana kadar valilik tarafından resmi bir duyuru yapılmadı. Meteoroloji’nin uyarıları doğrultusunda yağışın akşam saatlerinde de etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Valilikten ilerleyen saatlerde bir açıklama yapılması durumunda kamuoyuna duyuru yapılacağı bildirildi.
UMUTTEPE BEYAZA BÜRÜNDÜ
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ve çevresi yoğun kar yağışı nedeniyle tamamen beyaz örtüyle kaplandı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış, kartpostallık görüntüler oluşturdu. Üniversite öğrencileri ve bölge sakinleri, kar yağışını sosyal medyada paylaşırken, belediye ekipleri de bölgede çalışmalarını sürdürüyor.
BELEDİYE EKİPLERİNDEN YOĞUN ÇALIŞMA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Özellikle ana arterler ve hastane yollarında öncelikli olarak müdahalelerde bulunuluyor. Belediye yetkilileri, vatandaşların dikkatli olması ve zorunlu olmadıkça araç kullanmaması yönünde uyarılarda bulundu.
METEOROLOJİ UYARDI: YAĞIŞ DEVAM EDECEK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Kocaeli genelinde kar yağışının sabaha kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını öneriyor.
Kocaeli Valiliği’nin konuyla ilgili yapacağı açıklamalar yakından takip ediliyor. Gelişmeler oldukça güncellemeler paylaşılacaktır