Küresel hava kargo talebi haziranda yüzde 8,5 arttı
Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), küresel hava kargo talebinin haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 arttığını açıkladı. Uluslararası operasyonlarda ise talep artışı yüzde 9,6 olarak gerçekleşti.
IATA verilerine göre, küresel hava kargo kapasitesi yıllık bazda yüzde 4,4, uluslararası operasyonlarda ise yüzde 4,9 yükseldi.
IATA Genel Direktörü Willie Walsh, Kuzey Amerika’nın büyümeye en güçlü katkıyı sağladığını belirterek, yüksek değerli teknoloji ürünleri ile acil sevkiyatların sektörü desteklediğini ifade etti.
Walsh, 2026’nın ikinci yarısına ilişkin görünümün olumlu olduğunu ancak Orta Doğu’daki çatışmalar ve ABD’nin gümrük tarifelerine yönelik politikalarının sektör açısından risk oluşturmaya devam ettiğini söyledi.
