McDonald's ve Starbucks'ın ABD'de giremediği tek yer

Hızlı yiyecek kategorisinde tartışmasız pazar liderleri olan Starbucks ve McDonald's bir süredir küresel bir boykotun hedefinde iki firma. Ancak bu firmaların ABD'de giremediği bir bölgesi daha var ABD'nin Vermont eyaletinin başkenti Montpelier, McDonald's ve Starbucks'ın olmadığı tek başkent. Montpelierliler, büyük zincirler yerine yerel işletmelere verdiği destekle yerel ekonomiyi güçlendirmeyi tercih ediyor.
Dünyanın en küçük bölgelerinde bile faaliyet gösteren McDonald's ve Starbucks ABD'nin Vermont eyaletinin başkenti Montpelier'e giremeyen iki büyük dev özelliğini taşıyor. Nedeni ise halkın yerel işletme odaklı yaklaşımı benimsemesi ve büyük zincirlerden çok küçük, yerel işletmeleri tercih eetmesi.
BİR KAHVE İÇİN 12 DAKİKA YOL GİTMEK ZORUNDALAR
Montpelier'de fast food ya da kahve isteyen bir kişi, yaklaşık 12 dakikalık bir araba yolculuğu uzaklıkta olan Barre'ye gitmek durumunda.
MCDONALD'S DAVA AÇMIŞTI
1995 yılında, Jeff Jacobs isimli bir kişi Montpelier'de bir McDonald's açmak istemiş ancak bu talep reddedildi. Jacobs, başvurusu reddedildikten sonra, konuyu Vermont Yüksek Mahkemesi'ne taşımış ancak dava sonuçsuz kalmış. O zamandan bu yana Montpelier, büyük fast food zincirleri yerine yerel işletmeleri tercih etmeyi tercih ediyor.
‘Yerel olmanın şehirde bir yaşam tarzı’ olduğunu vurgulayan Montpelier, bu felsefeyle büyük zincirler yerine yerel işletmelerin gelişmesine olanak tanıyor.


