Otomotiv firmalarına ev sahipliği yapan Bursa'da 7 ayda 241 bin araç üretildi
Bursa'daki günlük üretim ortalama 1147 araç olurken, 7 aylık süreçte imalatın yarısından fazlası ihraç edildi. Otomotiv firmaları OYAK Renault, TOFAŞ ve Karsan'ın fabrikalarının bulunduğu Bursa'da bu yılın 7 ayında 241 bin 48 araç üretildi. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de yılın 7 ayında traktör dahil 770 bin 279 araç imal edildi.

Bursa'daki günlük üretim ortalama 1147 araç olurken, 7 aylık süreçte imalatın yarısından fazlası ihraç edildi.
Otomotiv firmaları OYAK Renault, TOFAŞ ve Karsan'ın fabrikalarının bulunduğu Bursa'da bu yılın 7 ayında 241 bin 48 araç üretildi.
Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de yılın 7 ayında traktör dahil 770 bin 279 araç imal edildi.
Türkiye genelinde adet bazında en fazla üretim yapan firma 224 bin 255 ile Kocaeli'de kurulu Ford Otosan oldu. Ocak-temmuz döneminde Bursa'da faaliyet gösteren TOFAŞ 141 bin 886 otomobil ve hafif ticari araç imal ederek ikinci sırada yer aldı.
Bu süreçte Toyota 131 bin 719, Hyundai Assan 124 bin 700 ve OYAK Renault 98 bin 815 araç üretim rakamına ulaştı.
Türkiye'deki günlük banttan indirilen araç sayısı 3 bin 668 olurken, Bursa'daki günlük üretim ise 1147 olarak gerçekleşti.


