Özderici GYO, bedelsiz sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu
Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörünün önemli oyuncularından Özderici GYO, yatırımcılarını sevindirecek bir adım attı. Şirket, bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı.
Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Özderici GYO), yatırımcılarını yakından ilgilendiren önemli bir karar alarak sermaye artırımına gitmek için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. Şirket, mevcut sermayesini yüzde 160 oranında artırmayı planlıyor. Bu adım, yatırımcılar açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
SERMAYE 650 MİLYON TL’YE ÇIKIYOR
Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı açıklamaya göre, şu anda 250 milyon TL olan sermaye, tamamı iç kaynaklardan karşılanarak 400 milyon TL artırılacak ve toplamda 650 milyon TL’ye ulaşacak. Bu artış, şirketin mali yapısını güçlendirme ve yatırımcılarına daha fazla değer sunma hedefi doğrultusunda atılmış önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
400 MİLYON TL BEDELSİZ HİSSE DAĞITILACAK
Sermaye artırımı kapsamında, yatırımcılara toplamda 400 milyon TL tutarında bedelsiz hisse dağıtımı yapılacak. Bu hisse dağıtımı, şirketin öz kaynaklarından karşılanacak ve tamamen kaydi olarak gerçekleştirilecek. Bu bağlamda, sermaye artışının kaynakları şu şekilde açıklandı:
- Özsermaye Enflasyon Düzeltme Farkları: 365,9 milyon TL
- Emisyon Primi: 3,6 milyon TL
- Diğer Kâr Yedekleri: 30,4 milyon TL
Bu detaylar, şirketin mali kaynaklarını etkin bir şekilde kullandığını ve yatırımcılarına kazanç sağlamaya odaklandığını gösteriyor.