Haberler

Rusya'dan NATO suçlaması: Ukrayna'nın stratejik saldırı kapasitesi artırılıyor

Rusya'dan NATO suçlaması: Ukrayna'nın stratejik saldırı kapasitesi artırılıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun Ukrayna'nın Rusya'nın iç bölgelerindeki stratejik hedefleri vurabilecek askeri kapasiteye ulaşmasına destek verdiğini öne sürdü. Açıklamada, NATO tarafından açılan 250 bin avroluk ihale ile elektronik harp koşullarında görev yapabilecek insansız sistemlerin geliştirilmesinin hedeflendiği iddia edildi.

NATO ihalesi Rusya'nın tepkisini çekti

Zaharova, NATO'nun 250 bin avroluk ihalesinin havaalanlarını işlevsiz bırakabilecek insansız sistemlerin geliştirilmesine yönelik olduğunu ve bunun doğrudan çatışma riskini artırdığını savundu.

Rus yetkiliye göre ihale kapsamında sinyal karıştırma ve elektronik harp ortamında faaliyet gösterebilen teknolojilere öncelik veriliyor. Açıklamada, söz konusu sistemlerin pistler, yakıt depoları ve yer destek tesislerini hedef alabilecek özellikler taşımasının istendiği ileri sürüldü.

Ukrayna'nın NATO entegrasyonu iddiası

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 1,93 milyon yuan büyüklüğündeki sözleşmenin Ukrayna'nın NATO komuta yapısı ve savunma sanayisiyle entegrasyonunu hızlandırmayı amaçladığını öne sürdü.

Zaharova, NATO'nun Ukrayna'yı yeni nesil askeri teknolojilerin test edildiği bir alan olarak değerlendirdiğini de iddia etti. Açıklamada, bu sürecin Rusya ile NATO arasındaki güvenlik gerilimini daha da artırabileceği savunuldu.

Rusya'dan doğrudan çatışma uyarısı

Moskova yönetimi, Ukrayna'ya yönelik askeri destek ve teknoloji transferinin Rusya ile NATO arasında doğrudan çatışma ihtimalini yükselttiğini ileri sürdü.

Rus tarafı, NATO'nun yürüttüğü projelerin yalnızca savunma iş birliği kapsamında değerlendirilmediğini, Ukrayna'nın askeri kapasitesini daha ileri seviyeye taşıyacak adımlar içerdiğini iddia etti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar