Sokağa çıkma kısıtlaması bayramda şekerli mamul tüketimini azaltacak
Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Kopuz, Kovid-19 önlemleri kapsamında Ramazan Bayramı süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının şekerli mamul tüketiminde ciddi bir azalmaya neden olacağını söyledi.

Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Kopuz, Kovid-19 önlemleri kapsamında Ramazan Bayramı süresince uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının şekerli mamul tüketiminde ciddi bir azalmaya neden olacağını söyledi.
Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, Kovid-19 sonrasında dünyada gıda sektöründe büyük bir dönüşüm olacağı yönünde söylemlerin bulunduğunu hatırlattı.
Sektör olarak yeni stratejiler oluşturmak, yeni dönemde tüketici trendlerini, taleplerini, sektörün ihtiyaçlarını doğru şekilde tespit etmek gerektiğini belirten Kopuz, sektörün hammadde ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasının Türkiye'de karşılandığını ifade etti.
Şemsi Kopuz, "Salgına karşı alınan önlemler çerçevesinde Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Bu durum şekerli mamul tüketiminde geçmiş yıllara göre ciddi bir azalmaya neden olacak." diye konuştu.
Gıda ihracatının yüzde 10-12'lik kısmının şekerli mamul sektörünce yapıldığını belirten Kopuz, her şeyin durduğu 2020'nin ilk üç ayında bile şekerli mamul sektörünce 261,9 milyon dolarlık ihracat yapıldığını ve sadece bu dönemde sektörün 233,7 milyon dolar dış ticaret fazlası verdiğini vurguladı.


