Haberler

Son dakika... Bakan Ömer Bolat: Boykotçular mağlup oldular

Son dakika... Bakan Ömer Bolat: Boykotçular mağlup oldular

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özel bir televizyona gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, 2 Nisan’da yapılan boykot çağrılarının halkın sağduyusu sayesinde başarısızlığa uğradığını belirterek, “Hükümet-millet dayanışmasıyla milli ekonomi kazandı, boykotçular kaybetti” dedi.

Bakan Bolat, CHP ve bazı çevrelerin yolsuzluk ve rüşvet iddialarını unutturmak amacıyla piyasaları kaosa sürükleme girişiminde bulunduğunu ifade etti. Bu kapsamda yapılan boykot çağrılarının halk tarafından karşılık bulmadığını söyleyen Bolat, “Vatandaşlarımız bu çağrıyı akamete uğrattı. Esnafımıza, kafe ve restoranlara destek verdiler. 2 Nisan günü alışverişlerini öne çekerek milli ekonomiye sahip çıktılar” diye konuştu.

"BOYKOT TUTMADI, EKONOMİ DURMADI"

Bolat, alışveriş verilerine ilişkin rakamları da paylaştı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2 Nisan’da kartlı alışveriş hacminin bir gün öncesine göre yüzde 100 arttığını açıklayan Bolat, toplamda 28 milyar liralık işlem gerçekleştiğini belirtti. TÜİK’in nakit alışveriş verilerinin de benzer bir tabloyu ortaya koyduğunu ifade eden Bolat, “Boykot çağrıları karşılık bulmadı, ekonominin durması gerçekleşmedi” dedi.

"HALKIN SAĞDUYUSU GALİP GELDİ"

CHP’nin 19 Mart’ta gündeme gelen yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından sokakları karıştırma ve milli şirketleri boykot etme çabalarına giriştiğini savunan Bolat, bu süreçte halkın sağduyusunun galip geldiğini söyledi. “Vatandaşlarımız koştular, alışveriş yaptılar. İş dünyası kuruluşları da bu tür kaotik girişimlerin yanında yer almadıklarını açıkça belirtti” ifadelerini kullandı.

"BOYKOTÇULAR MAĞLUP OLDU"

Bakan Bolat, boykot çağrılarının başarısız olmasının ardından vatandaşların birçok yerde kuyruklar oluşturduğunu dile getirdi. Esnafın boykot çağrılarını tasvip etmediğini vurgulayan Bolat, “CHP üyelik kartlarını kıranlar oldu. ‘CHP’ye oy verdim ama bu girişimleri tasvip etmiyorum’ diyen esnaflar vardı. Sınıfsal kibirle yapılan bu çabalar halkımızın sağduyusu sayesinde başarısız oldu” dedi.

"DERSLERİNİ ALDILAR"

Bakan Bolat, bu tür girişimlerin ekonomik maliyetlere yol açtığını ve kutuplaştırıcı dilin zarar verdiğini ifade ederek, “Derslerini aldılar, umarız sağduyuya dönerler. Bu millet gelecek seçimlerde bu fırsatı vermeyecek” diye konuştu. Bolat, vatandaşlara teşekkür ederek milli ekonomiye sahip çıkan herkesi tebrik etti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar