Ticaret Bakanlığı Yataş ürününü piyasadan çekiyor

Ticaret Bakanlığı, piyasadaki ürünlerin tüketici sağlığına uygunluğunu denetlemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son denetimler kapsamında, ünlü mobilya markası Yataş’a ait bir oda kokusunun insan sağlığı açısından risk barındırdığı tespit edildi.
BAKANLIK GÜVENSİZ ÜRÜNLERİ AÇIKLADI
Bakanlık tarafından oluşturulan Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yapılan açıklamaya göre, söz konusu ürünün ambalajlama ve içerik yönetimiyle ilgili ciddi usulsüzlükler içerdiği belirlendi. Denetim sonucunda ürünün satışına yasak getirilirken, piyasadaki tüm stokların da toplatılmasına karar verildi.
Tüketicilerin sağlığını tehlikeye atabilecek tüm ürünlerin sistematik şekilde denetlendiği belirtilirken, vatandaşların bu ürünleri kullanmaktan kaçınmaları ve iade süreçlerine başvurmaları tavsiye ediliyor.
DENETİMLER DEVAM EDECEK
Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetim ve denetim faaliyetleri kapsamında vatandaşların maruz kalabileceği riskli ürünleri tespit ederek kamuoyunu bilgilendirmeye devam ediyor. Yetkililer, tüketici sağlığını tehdit eden hiçbir ürüne müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizerken, markalara yönelik denetimlerin yoğunlaştırılacağı mesajını verdi.
YATAŞ MARKASINA AİT ÜRÜNLER YAKINDAN TAKİPTE
Yataş markasının güvensiz ürün listesine dahil edilmesi, kalite ve güven algısı ile özdeşleşmiş markaların bile zaman zaman denetimlerden geçmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu gelişme sonrasında firma tarafından yapılacak resmi açıklama da merakla bekleniyor.



