Haberler

Ticaret Bakanlığı’ndan hallerde sıkı denetim: Usulsüzlüklere işlem

Ticaret Bakanlığı’ndan hallerde sıkı denetim: Usulsüzlüklere işlem

Ticaret Bakanlığı, sebze ve meyve ticaretinde düzeni sağlamak amacıyla hal esnafına yönelik denetimlerini artırdığını duyurdu.

Büyükşehirlerde yapılan kontrollerde, bazı tüccar ve komisyoncuların Hal Kayıt Sistemi’ne gerçeğe aykırı şekilde düşük fiyat girişi yaptığı tespit edildi. Bakanlık, bu yöntemin çifte fatura düzenlenmesine yol açarak vergi kaybına ve perakende fiyatların şişmesine neden olduğunu belirtti.

Ayrıca ürün künyelerinde düşük bedel gösterilerek rüsum ve stopaj yükümlülüklerinin eksik beyan edildiği de ortaya çıktı. Bu tür uygulamaların kamu gelirlerine zarar verdiği, piyasada haksız rekabet ve fahiş fiyat oluşumuna zemin hazırladığı vurgulandı.

Mevzuata aykırı hareket eden işletmeler hakkında cezai işlem başlatılırken, ilgili firmalara ait dosyalar detaylı inceleme için Gelir İdaresi Başkanlığı ve Vergi Denetim Kurulu’na iletildi.

Bakanlık, fahiş fiyat, stokçuluk ve haksız ticari uygulamalara karşı denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini ve mevzuatı ihlal eden girişimlere anında müdahale edileceğini vurguladı.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar