Trump, pazartesi günü Putin ve Zelenskiy ile ateşkes için görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile ayrı ayrı telefon görüşmeleri gerçekleştireceğini duyurdu. Trump, görüşmelerin temel gündeminin “ateşkese ulaşmak” olacağını belirtti.
Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, Putin’le görüşmesini pazartesi sabahı saat 10:00'da gerçekleştireceğini ifade etti. Görüşmede yalnızca ateşkes değil, aynı zamanda ticaret konularının da ele alınacağı bildirildi.
NATO Liderleriyle de Temas Kuracak
Putin’in ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile de telefon görüşmesi yapacağını belirten Trump, aynı gün bazı NATO üyesi ülke liderleriyle de temas kuracağını kaydetti. Trump, bu görüşmelerin barış yolunda önemli bir diplomatik adım olmasını umduğunu vurguladı.
"Umarım Bu Savaş Sona Erer"
Trump, yaptığı açıklamada: "Umarım verimli bir gün olur, ateşkes gerçekleşir ve bu hiç olmaması gereken savaş sona erer." ifadeleri kullandı.
Trump yönetiminin, Rusya-Ukrayna savaşında çözüm sürecine doğrudan dahil olması, uluslararası kamuoyunda dikkatle izleniyor. Pazartesi günü gerçekleşecek görüşmelerin, sahadaki duruma ve müzakere sürecine nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.


