Haberler

Trump'tan Kongreye 87,6 milyar dolarlık ek bütçe talebi

Trump'tan Kongreye 87,6 milyar dolarlık ek bütçe talebi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi adına Kongre'den 87,6 milyar dolarlık ek bütçe talebinde bulundu. Talebin en büyük bölümünün İran'a yönelik "Destansı Öfke Operasyonu" kapsamında oluşan savunma harcamalarının karşılanması için ayrıldığı bildirildi.

Ek bütçede savunma harcamaları öne çıktı

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) Direktörü Russell Vought'un Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson'a gönderdiği mektuba göre, Savunma Bakanlığı için 67,1 milyar dolarlık ilave kaynak talep edildi. Bu tutarın 21 milyar doları mühimmat, 17,3 milyar doları ise operasyonel giderler için kullanılacak.

Ek bütçe talebinin büyük bölümünü savunma ve askeri operasyon harcamaları oluşturdu.

Tarım ve sağlık için milyarlarca dolarlık kaynak istendi

Bütçe paketinde yalnızca savunma harcamaları yer almadı. Yönetim, Amerikalı çiftçilere destek amacıyla 11,1 milyar dolar, Orta Afrika'daki Ebola salgınıyla mücadele ve hastalığın ABD'ye yayılmasını önlemek için ise 1,4 milyar dolar ek kaynak talep etti.

Altyapı projeleri de bütçe paketine eklendi

Ek bütçe teklifinde Washington'daki restorasyon ve inşaat projeleri için 500 milyon dolar, New York'taki Penn İstasyonu'nun modernizasyonu için ise 1 milyar dolar finansman talebine de yer verildi. Talep edilen bütçenin Kongre'deki değerlendirme sürecinin ardından karara bağlanması bekleniyor.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar