Haberler

Türkiye’den Eurofıghter atağı: İlk resmi temas Berlin’de gerçekleşti

Türkiye’den Eurofıghter atağı: İlk resmi temas Berlin’de gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Eurofighter savaş uçaklarının temini için görevlendirilen Başdanışman Akif Çağatay Kılıç, Almanya’da ilk kritik görüşmelerini tamamladı.

BERLİN ZİYARETİ: GÜNDEMDE SAVUNMA SANAYİ İŞBİRLİĞİ VAR

Başdanışman Kılıç, Berlin temasları kapsamında Almanya Dışişleri Bakanlığı nezdinde Devlet Bakanı Serap Güler ve Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi.
Kılıç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, temasların son derece verimli geçtiğini belirtti.

EUROFIGHTER GÖRÜŞMELERİ NATO ZİRVESİ SONRASI HIZ KAZAND

Geçtiğimiz gün düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Şansölyesi Friedrich Merz arasında yapılan görüşmede, Türkiye’nin Eurofighter savaş uçakları talebi öne çıkan başlıklardan biri olmuştu.
Bu zirve sonrası Erdoğan, Akif Çağatay Kılıç’ı resmi temaslarda bulunmak üzere görevlendirdi.

TÜRK TOPLUMU VE DIŞ POLİTİKA DA MASADAYDI

Kılıç, görüşmelerde yalnızca savunma sanayi işbirliği değil, ikili dış politika gündemi ve Almanya’daki Türk toplumunun meselelerinin de detaylı biçimde ele alındığını ifade etti.

İlgili Haberler

En Çok Okunanlar