Türkiye'den geçen boru hatlarından taşınan petrol Temmuz ayında %0,5 azaldı

Türkiye üzerinden geçen boru hatlarıyla taşınan ham petrol miktarı, Temmuz ayında bir önceki aya kıyasla yaklaşık %0,5 azaldı.
BOTAŞ verilerine göre, Haziran ayında 4 boru hattı aracılığıyla toplam 22 milyon 501 bin varil ham petrol taşınırken, Temmuz’da bu rakam 22 milyon 382 bin varile geriledi.
Türkiye’de Irak-Türkiye, Ceyhan-Kırıkkale, Batman-Dörtyol, Dörtyol-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) olmak üzere beş ham petrol boru hattı bulunuyor. Ancak Irak-Türkiye Boru Hattı üzerinden uzun süredir Irak kaynaklı petrol akışı gerçekleşmiyor.
BTC BORU HATTI PETROL AKIŞI SON BEŞ AYIN DİBİNDE
Temmuz ayında BTC Boru Hattı’ndan taşınan ham petrol miktarı, 16 milyon 947 bin varil ile bir önceki aya göre yaklaşık %2 düşüş gösterdi. Haziran’da bu miktar 17 milyon 297 bin varil seviyesindeydi. Böylece BTC’den taşınan petrol, son beş ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.
Aynı dönemde, Ceyhan-Kırıkkale hattından 3 milyon 31 bin varil, Batman-Dörtyol hattından 1 milyon 653 bin varil, Dörtyol-Ceyhan hattından ise 751 bin varil ham petrol sevkiyatı yapıldı.


