Ukrayna Hükümeti, ABD ile kıymetli maden anlaşmasına onay verdi

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, Ukrayna hükümetinin, ABD ile nadir toprak elementlerine yatırım yapılmasını öngören anlaşma taslağını onayladığını duyurdu.
Anlaşma, iki ülke arasında ortak mülkiyet ve yönetimde bir "Yeniden Yapılanma Yatırım Fonu" kurulmasını öngörüyor.
Ukrayna'nın Doğal Kaynakları Devam Edecek
Taslakta, Ukrayna'nın yeraltı ve doğal kaynaklarının, Ukrayna'ya ait kalacağı ve ABD ya da başka bir ülkenin mülkiyetine geçmeyeceği vurgulanıyor. Ayrıca, doğal kaynaklardan elde edilecek gelirlerin yüzde 50'si yeniden yapılanma fonuna aktarılacak.
ABD, Yeniden İnşa İçin Katkı Sağlayacak
Anlaşma, ABD'nin Ukrayna'nın yeniden inşası için gerekli fonlar, finansal araçlar ve diğer varlıklarla fona katkı sağlayacağını belirtiyor. Fon, yalnızca Ukrayna'nın yeniden inşası projelerinde kullanılacak.
Avrupa Entegrasyonu Süreciyle Çelişmeyen Taahhütler
Şmigal, anlaşmanın Avrupa entegrasyon sürecindeki yükümlülüklerle uyumlu olduğunu ve herhangi bir çelişki yaşanmayacağını da sözlerine ekledi.


